Zašto je hidroterapija najmoćniji lek?

Hidroterapija predstavlja prirodan i što je najvažnije, svima dostupan tretman za čišćenje tela, bolju cirkulaciju, „razbijanje“ problematičnih tkiva u organizmu i smirenje. To jedna je od prvih preporuka za dobro zdravlje i vitalnost čoveka u bilo kom životnom dobu.

Koje su njene blagodeti, kako se primenjuje i kada i u kombinaciji s kojim drugim metodama daje najbolje rezultate, za magazin“Eva i ja“ odgovara dr Zoran Suvajdžić.

 

Kome se preporučuje hidroterapija?

Hidroterapija je najmoćniji lek za ljudski i životinjski svet, u svakom životnom dobu, kako za decu, tako i za osobe u poznim godinama. Tuširanje izuzetno hladnom i toplom vodom ne mora biti od prvog dana, ako to odmah ne možete da uradite. Postepeno dolazite do tih temperatura.

Može se primenjivati svakodnevno, kod bolesnih i kod zdravih ljudi i kao preventiva i kao lek.

Čovek se sastoji od tečnosti od oko 90 %vode na početku života i 75% vode pri biološkom kraju. Zdravlje čoveka zavisi od kretanja tečnosti unutar celog organizma. Što je kretanje brže, čovek je vitalniji i otporniji na spoljne uticaje – ističe doktor Suvajdžić.

Zbog toga možemo reći da je voda najbolji lek za „tečnog čoveka,, posebno, ako se unosi u dovoljnoj količini u telo i kada se telo podvrgne toplo-hladnim kupkama.

 

Kako deluje hidroterapija?

Kombinacija tople i hladne vode tera srce i krvne da pumpaju više krvi, zbog čega  bubrezi i jetra rade brže i efikansije. Na ovaj način mogu se lečiti i teške bolesti. Njihov problem je upravo, slaba prokrvljenost određenog dela tela ili organa. Tuširanje toplom i hladnom vodom naizmenicno, širi i skuplja kožu i krvne sudove.

Na taj način se izvlači tečnost iz organizma na površinu, a potom potiskuje u dubinu tela. Tako se pokreće kompletan organizam u svim njegovim delovima i u svakoj vrsti tkiva na pročišćenje, odnosno, ishranu i obnovu – ističe dr Zoran Suvadžić.

Hidroterapija, lekovito bilje i terapija sokovima, najefikasniji su za čišćenje organizama, ozdravljenje i jačanje imunog sistema. Pored toga, osobe koje je primenjuju, znatno menjaju i svoju narav na bolje. Prgave i teške osobe, postaju blaže naravi, a njima samima život postaje lakši i bolji.

 

Kada je ova metoda najefikansija?

Najbolji rezultat hidroterapije postiže se u kombinaciji s drugim metodama detoksikacije organizma, kao što je terapija sokovima. Na ovaj način se brzo i efikasno čisti organizam od toksina, dok se obezbeđuje prokrvljenost svih delova tela. Zagovornici hidroterapije kazu da je ona efikasnija za čišćenje organizma i od lekovitog bilja i fizicke aktivnosti.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: