I sto i šank – kako organizovati nameštaj u kuhinji?

Da li biste voleli da imate ostrvo ili šank u kuhinji? Ili biste voleli da imate i šank i sto u kuhinji? Naravno, može se uklopiti i „2 u 1“ i postaviti i šank, s jedne strane kuhinje ili trepezarije, i radni prostor s druge strane kuhinje. To možete nazvati i radnim prostorom postavljenim na sredini kuhinje. Suština je da vam radni deo bude okrenut ka kuhinji, a sto (rasklopivi ili ne) okrenut ka trpezariji.

Pogledajte nekoliko ideja kako da i sto i šank organizujte kao jedan deo nameštaja tako da bude i lep i funkcionalan.

 

I sto i šank kao jedan deo – zašto „2 u 1“?

Dva dela u jednom delu može biti veoma dobra i funkcionalna kombinacija kuhinjskog nameštaja. Na ovaj način možete se bolje organizovati i postaviti i šank za brze obroke i radni prostor za spremanje tih obroka. Na ovaj način bolje oragnizujete prostor i mesto za skladištenje posuđa, pojedinih namirnica, začina ili svega što vam treba za kafu i čaj...

Zaravo u deo nameštaja koji spaja i sto i šank, odvojte pribor koji koristite češće od ostalih delova kuhinjskog pribora.

Ako vam šank služi najviše za doručak, onda u njega posložite sve što koristite za ovaj obrok. Musli, pahuljice, voće, začine, kao i tanjire i činije mogu zauzeti mesto u radnom delu šanka. Ako vam je ovo omiljeni deo za kafu, čaj, smutije ili sokove, onad je ovo deo za blender, sokovnik, čaše, voće…

Da biste postavili i sto i šank potrebno je da imate dovoljno prostora u kuhinji ili između kuhinje u trpezariji. Dakle, ne preporučuje se za mali prostor.

 

Rasklopivi sto kao deo šanka?

Ako pak, nemate dovoljno prostora u kuhinji za oba dela, a želeli biste da imate i sto i šank, rešenje je rasklopivi sto! U okviru samog šanka, možete postaviti sto na izvlačenje koji biste korsitili kada vam je to potrebno! Na ovaj način možete bolje iskoristiti prostor ako vam nedostaje koji kvadrat u kuhinji.

U svakom slučaju, šank se, postavlja da biste funkcionalnije iskoristili prostor i bolje iskoristili svoje vreme! Dakle, šank je za brze obroke ili užine ili lagano osveženje! A može biti mini bar za čaj i kafu!

 

Šank ili ostrvo u kuhinji?

I na kraju, umesto kombinacije „2 u 1“ (i sto i šank), možete birati i ostrvo u kuhinji. No, važno je da imate na umu 2 stvari: ostrovo zahteva više prostora i ovde ne možete postaviti stolice! Naravno, u velikom prostoru, ostrvo izgleda odlično, ali ako nemate dovoljno prostora u kuhinji, jednostavno, zaboravite na njega!

I na kraju, znajte da je šank privremena opcija! To je „ograničenje“ šanka, jer je broj stolica ili mesta za sedenje oraničen.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: