Ivana Nikolić Jovanović: „Zdrava ishrana kao znak prepoznavanja“

Ivana Nikolić Jovanović iz Niša postala je poznata po svom zdravom načinu života i ishrane, ne samo u Nišu već i van ovog grada. Kao veliki zaljubljenik u zdravu, sirovu ishranu, Ivana je odlučila da otvori prodavnicu smutija (prvu) u Nišu.

Ova ljupka i vedra žena, osim zdravlja, zahvaljujući hrani, unapredila je i svoje obrazovanje. Ivana se danas radi i kao nutricionistkinja. Kako je počela njena promena života i zašto baš kod nje dolaze Đokovići, saznajte u narednim redovima.

 

Zdrava ishrana: jednostavni veganski obroci za svaki dan

Na biljnoj, uglavnom sirovoj ishrani,  Ivana je od 2012. god. Naravno, imala periode prilagođavanja, ponekad i odstupanja, kao i svako ko se tek prelazie na sirovu hranu. Ipak, posle sedam godina bilo joj je jasno da joj upravo, ovakav način ishrane odgovara i da je to jedini izbor za njeno dobro zdravlje.

Ivanina porodica, suprug Milan i ćerke Dora i Tea, prate je u svemu, te i u ishrani, uz raznovrsna prilagođavanja i odstupanja.

Njeni omiljeni recepti nastaju spontano, u trenutku i od namirnica koje su joj pri ruci. Tako često sprema kuvane krem čorbe, potaže od povrća i razne slane i slatke namaze.
Za svoj svakodnevni režim ishrane, u toku dana, skoro školski. Ona ujutru jede voće i raznovrsne kaše ili pije voćne sokove. Kaše pravi sama od integralnog brasna, orašastih plodova i voća.

Za ručak voli da sprema i jede povrće u svakom obliku, a za večeru, najradije bira humus s integralnim domaćim hlebom, masline i razne vrste namaza koje sama pravi od orašastih plodova i semenki.

I zdrava hrana i vežbe!

Pored zadrave ishrane, Ivana voli da vežba svakodnevno ili da vozi bicikl. To preporučuje svima koji pređu na vegansku ishranu – da svakodnevno vežbaju, uče i da se brinu o sebi.

Namirnice bogate mineralima vitaminima, kao i složene ugljene hidrate i zdrave masti su nam potrebne u ishrani u što prirodnijem obliku, poručuje Ivana, koja je ozdravljenje pronašla u biljnoj hrani.

Njen savet svima koji menjaju ishranu je da budu istrajni i da nikada ne zaborave dobrobiti zdrave ishrane. Važno je postepeno menjati ishranu i izbacivati loše navike i stalno istraživati šta je dobro za nas.

Povežite sa ljudima koji slično misle i slično se hrane, kako biste mogli da unapredite svoj život, razmenite recepte i ojačate svoju volju.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: