Kako najbrže oporaviti oštećenu kosu?

 

Verovatno ste se bar jednom u životu zapitale: “Kako najbrže da oporavim oštećenu kosu?” Skoro svakoj ženi se to dogodi bar jednom u životu! Posle blajhanja, mini-vala, čestog farbanja ili jednostavno, posle letovanja i dužeg perioda tokom kojeg niste išle kod frizera.

Imajte na umu i činjenicu da se danas koriste mnogo jače boje za kosu, šamponi i regeneratori, nego pre 20 ili 30 godina. Pored toga, vazduh i voda su mnogo zagađeniji, nego ranije, a to sve utiče in na kvalitet kose. Nekad je bilo i više mineral i vitamina u hrani koji su jačali ne samo naš imuni sistem, veći naše nokte i dlaku. Danas to nije tako.

Ipak, za svaki problem, može se naći rešenje. Evo nekoliko korisnih saveta kako da najbrže oporavite i ojačate kosu.

 

Kokosovo i ricinusovo ulje jačaju kosu

I kokosovo i ricinusovo ulje su veoma korisna za dlaku i koren dlake. Kokosovo ulje ima znatno prijatniji miris, nego ricinusovo, ali efekat im je podjednako dobar. Kokosovo ulje nadoknađuje potrebne proteine vašoj kosi, oporavlja oštećenu dlaku, hidrira je, odlično je protiv peruti i sprečava listanje krajeva.

Slično dejstvo ima i ricinusovo ulje, takođe, najbolji prirodni preparat za negu i oporavak oštećenih vlasi. Idealno je protiv opadanja kose, ubrzava rast kose, te se preporučuje svima s tankom i retkom kosom. Dobro je protiv masne kose i peruti.

I naravno, ova ulja bi trebalo koristiti nekoliko puta, mada već posle prvog nanošenja možete videti razliku!

 

Koje preparate koristiti kod oštećene kose?

Sve što nanosimo na kosu danas mnogo više oštećuje našu kosu, te ponekad, nisu dovoljna samo prirodna ulja da bi se naša kosa brzo oporavila.

Savet koji će vam dati svaki frizer i stručnjak za negu kose, jeste da, pažljivo izaberete preparate koje koristite, ne samo za negu već i za farbanje i svakodnevno feniranje. Savet je, da najpre da pažljivo birate, farbe koje će manje oštetiti kosu, kao i lakove, šampone, hidrogen… Isto važi i za kozmetiku za kosu. Birajte kozmetiku koja nije previše agresivna, a koja ima dobar efekat na kosu. Ona koja ima visok procenat prirodnih sastojaka i koja se ne prodaje u hipermarketima, svakako je bolje od kozmetike koja ima dosta veštačkih sastojaka.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: