Kako pobediti celulit na prirodan način?

Kad postane vidljiv, celulit nije lako pobediti na prirodan način, jer može da ukazuje na više uzroka. No, dobra vest je i da je moguće.

Da li vas zanimaju uzroci nastanka celulita? Prvi razlog je loša ishrana i dosta šećera, transmasti i konzervanasa iz hrane. Drugi razlog nastanka celulita je disbalans hormona kada progesteron i estorgen koji jačaju masno tkivo, usled nepravilnog rada, proizvode celulit. Pored toga, uzrok disbalansa može biti i u lošem radu limfnog sistema, zapravo u „ustajaloj“ limfi.

Ako želite da, na prirodan način vratite vitkost i lep izgled svog tela i pobedite celulit bez agresivnih metoda, evo korisnih saveta koji obuhvataju promenu ishrane i bolju negu tela.

 

Kako pobediti celulit ishranom?

Bez obzira na uzroke nastanka celulita, zdrava i selektivna ishrana, može višestruko da pomogne organizmu da manje stvara celulit i da ga brže pobedi. Šta to tačno znači selektivna ishrana? Najpre, ne treba unositi trasmasti (pekarske proizvode, masne grickalice, hranu prženu u dubokom ulju) i industrijske šećere. Pored toga, trebalo bi znatno povećati unos svežeg voća i povrća i ceđenih sokova i smutija. Vaša hrana treba da sadrži minimum 60% svežih namirnica i 10% sveže ceđenih sokova dnevno.

 

Jabukovo sireće ili limun?

Jabukovo sirće i limun su takođe, veoma korsini u borbi protiv tvrdih masnoća. Sirće možete piti ujutru (jedna kašika u čašu vode) ili utrljavati (voda i sirće 3:1) na celulit.

Ako niste ljubitelj jabukovog sirćeta, onda možete svako jutro na prazan stomak da popijete toplu limunadu. Limun je dobar u borbi protiv celulita, a pored toga, on čisti telo, creva i čini sredinu baznom.

Pored svega, ako ne unosite dovoljno sirove hrana (u kojoj ima vode), onda bi trebalo da pijete 2 litre čiste vode dnevno.

 

Piling ili prirodna krema?

Piling je uvek blagotvoran i možete ga i sami napraviti, baš kao i kremu protiv celulita. Bez obzira na to da li imate celulit na rukama, zadnjici ili butinama, piling ožete sami naneti na bilo koij deo tela. Za njega vam je potreban industrijski šećer (eto bar jednog zdravog i korisnog recepta s industrijskim šećerom) i ulje od kokosa, bršljena ili ulje za bebe u odnosu 1:3. Utrljajte ga na problematičen delove tela 2 puta dnevno, minimum 7 dana.

Za anticelulit kremu potreban vam je veći paradajz (jer čuva prirodni kolagen) i 2-3 kašike meda.

Samljete paradajz i dodajte med da biste dobili fini pire koji treba da nanesete na celulit. Ostavite 5 minuta i istuširajte se. Tretman ponovite 3 puta nedeljno, najmanje 15 dana.

I na kraju, kada je reč o boljem zdravlju i prvailnom radu hormona, pokušajte da izbacite sve namirnice koje sadrže hormone kao što su meso i mesne prerađevina, mleko i mlečni proizvodi i jaja.

 

Pogledajte i ovo:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: