Kako se mladi preduzetnici „snalaze“ u preduzetništvu?

 

 

Druga Regionalna konferencija o preduzetništvu, namenjena mladim preduzetnicima iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine održaće se 8. novembra 2017. godine u hotelu Metropol.

Na konferenciji se očekuje više od 100 preduzetnica i preduzetnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Na ovaj način, trebalo bi da se podstakne samozapošljavanje i osnivanje preduzeća čiji su menadžeri mladi preduzetnici i preduzetnice.

 

Koliko mladi znanja o preduzetništvu?

Koliko mladi danas znaju o preduzetništvu, mogu li sami da pokrenu sopstveni biznis – pitanja su na koja treba da odgovori konferencija o preduzetništvu. Cijevi konferencije su i da se pomogne mladima da pokrenu sopstveno preduzeće, da se uključe u procese ekonomskog odlučivanja i olakša umrežavanju mladih iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i njenih entiteta Republike Srpske i Federacije BIH.

Na konferenciji se očekuju i predstavnici ambasade Crne Gore u Srbiji, privrednih komora, lokalnih samouprava, institucija, NVO sektora, medija itd.

Pokrovitelj konferencije je Razvojna agencija Srbije, a organizatori su: Centar Spektar, Jelek i Korak dalje.

 

O projektu:

Projekat Regionalne konferencije o preduzetništvu Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine uspešno je realizovan tokom prethodne godine u Srbiji uz podršku Ministarstva privrede kroz program Razvojne agencije Srbije.
Projekat Regionalne konferencije o ženskom, porodičnom i preduzetništvu mladih, okupio je u 2016. godini više stotina preduzetnika iz regiona.

To je bio jedan od najprestižnijih događaja u regionu o preduzetništvu.

 

Ciljevi koje treba da ispuni projekat

Ovim projektom za mlade preduzetnike treba da se ispune sledeći ciljevi:

  • da se kroz panel diskusije i bitne teme sagleda trenutno stanje, mogućnosti, primeri dobre prakse ali i predlozi za unapređenje poslovanja porodičnih firmi u državama učesnicima i
  • da se sagledaju mogućnosti saradnje i razmene iskustva i znanja; da se što veći broj ljudi, posebno nezaposlenih mladih i žena, ohrabre da krenu putem preduzetništva.

Svaku od planiranih panel diskusija otvaraju predstavnici iz resornih ministarstava, centralnih banaka i porodični preduzetnici iz država učesnica. Svaka konferencija okupila je više od stotinu učesnika.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: