Kliring i koučing kao mentalna i emocionalna higijena

„Sami ništa ne možete spoznati – svesnost se postiže u komunikaciji kroz sa drugim ljudima.“ Upravo ova činjenica i reči koje je izgovorio Čarls Berner, teraju čoveka da kroz komunikaciju s drugima i stalnu potrebu za društvenom interakcijom spozna sebe, svoje strahove, slabosti i snage. Neko uči i razvija se brže od drugih, dok neko zauvek ostaje na osnovnom nivou mentalnog i duhovnog razvoja. Ipak, svako ima pravo na svoj izbor i pravo da pokuša više… Za one koji žele više i koji se raduju stalnom razvoju i radu na sebi, biće organizovana radionica „RAZBORITO DELOVANJE“ i kako upravljati sopstvenim resursima.

Škola kliringa i koučinga

Ovo uvodno predavanje u kliring i koučing održaće se sledećeg vikenda, 22. i 23. april, 2017. godine, u Beogradu od 10 do 18 časova. Kako doći do jasne slike o sopstvenoj stvarnosti na osnovu koje možemo da vučemo prave poteze, umesto da reagujemo na ono što nam se događa – glavno je pitanje na koje će se tražiti odgovor na radionici. 

V.I.T.R.I.O.L – „Visita Interiora Terra Rectificandoque Invenies Occultum Lapidem.“ U prevodu, ovo znači: „Siđi do najdubljeg sloja sebe samog i pronađi, zahvaljujući svom pročišćenom umu, kamen temeljac na kojem ćeš izgraditi novu ličnost.“

Prastara alhemijska mudrost ideja je vodilja ove praktične i nezaobilazne radionice. Tokom ta dva dana, ronimo u sopstvenu unutrašnjost kako bismo pomoć proverene mape, osvetlili i upoznali svoje nepoznate lavirinte, proverili svoje lične resurse i podigli nivo jasnoće i zdravog rasuđivanja.

Mentalna i emocionalna higijena

Principi i praksa kliringa i koučinga predstavljaju kompleksnu i efikasnu mentalnu i emocionalnu higijenu. Za lekare, pomagačke i obrazovne profesije, to je SAVREMENI PSIHOTERAPIJSKI metod. Za preduzetnike, menadžere i sve ostale koij rade na sebi,  kliring predstavlja efektan koučing model i  trening sposobnosti koji nudi mnogobrojne alate za unapređenje životnih i poslovnih veština.

Ovaj seminar, prvi je u ciklusu šestomesečne obuke. Nakon kompletiranja obuke dobija se certifikat. Za završene praktičare obezbeđena je stručna supervizija.

Radionicu kliringa i koučinga vodi Desimir D. Ivanović, trener za ljudske resurse i učitelj kliringa s više od 40 godina rada u ovoj oblasti.

 Autor je knjiga: „Aikido put celovitog razvoja“ (1996.), „Da li sam ja normalan?“ (2007.) i „Od usamljenosti do odnosa“ (2011.).

Radionica se održava u ul. Kneginje Ljubice 15, „Strategic point“ u Beogradu.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: