Kuhinja i kupatilo – kako ih preurediti na jednostavan način?

Kuhinja i kupatilo čine važne prostorije koje se svakodnevno koriste i u koje najviše unosimo stvari! Pored toga, svako ko dođe u vaš stan, voli da uđe u čisto kupatilo i da vidi sređenu kuhinju! No, ponekad, u malom stanovima i garsonjerama, kuhinje koje korsiti četvoročlana porodica izgledaju pretrpane stvarima, a često su i nesređene. Ipak, bez mnogo ulaganja i renoviranja možete srediti stan ili bar jednostavnim izbacivanjem nepotrebnih stvari ili stvari koje niste koristili 2-3 godine!

Krenimo od kuhinje!

Vaša garsonjera se može rasteretiti kada preuredite samo kuhinju. Kuhinje u malim stanovima su pretrpane, najviše posuđem koje je nezgodno za slaganje. Birajte jednu marku posuđa koje se lako slaže jedno u drugo. No, tu su i daske za sečenje, poklopaci, tegle, flaše itd. Naravno, i ovde se može funkcionalnije iskoristiti prostor. Unutrašnjost vrata od kuhinjskih delova iskoristite za poklopce, daske za sečenje, kuhinjske krpe, kecelje, knjige, pa čak i pribor za kuvanje – varjače, na primer. Na ovaj način može se dobiti prilično dobar prostor na koji do sada nismo računali.

Kako preurediti kupatilo?

Isti dodatak može se ubaciti i u kupatilo, odnosno na vrata na plakarima ili policama. Ukoliko vaša garsonjera ima debele zidove, onda  možete proširiti prostor i deo zida iskoristiti za policu. Takvo rešenje bi oplemenilo prostor i rešilo problem smeštanja peškira, kupki, šampona za kosu, bade mantila…

Iskoristite prazne zidove u kupatilu i na njih zakačite, tj. poslažete police. Kozmetka kojom često zatrpamo kupatilo, može drugačije da se složi. Šnale za kosu i gumice, stavite u kutiju ili interesantnu teglu, jer tako će biti ukras, umesto „krš“.

 

Sve sitnice na jednom mestu!

Sunđer za kupanje, kamen za pete, četke, kupke, šamponi, kreme i igračke za decu, mogu, takođe biti lep ukras ukoliko dobro organizujete police i prostor u kupatilu.

I na kraju, ako se odlučite da okrečite kuhinju i kupatilo, izaberite svetlu boju za zidove, jer kada beli zidovi daju utisak da je vaša garsonjera veće nego što, zaista jeste.

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: