Kuhinje i sveta: ukusi koji nas spajaju!

Na festivalu «Kuhinje sveta» 27-28. juna 2020. godine na Dorćol Placu, predstaviće se poznata jela, hrana i piće iz Srbije i nekoliko zemlja sveta.

Svi ljubitelji ukusnog zalogaja, tokom dva festivalska dana, imaće priliku da probaju tradicionalna i moderna jela iz raznih zemalja sveta, kao i namaze, džemove, slatkiše, med, začine, ulje, masline, organske proizvode, sireve,  vino i druga pića, zdrave poslastice, veganske proizvode…

Prvi festivalski dan namenjen je stranim učesnicima (27.6), a nedelja (28.6.) je dan za predstavljanje domaće kuhinje, jela iz Srbije, folklora, kulture, narodnih rukotvorina i tribaina o hrani.

Od čokolade do posuđa

Festivalsku ponudu upotpuniće i proizvođači posuđa, mnogobrojni predavači, nutricionisti, blogeri, poznate ličnosti. S obzirom na to da je festival prodajnog karaktera, posetioci festivala moći će da kupe gotove obroke, ulja, začine, vina, rakije, sireve, slatkiše i džemove. Biće tu i namaza, sokova, meda i proizvoda od meda, čokolade iz Srbije i Rusije i mnogih drugih đakonija iz više od 70 izlagača iz celog sveta…

Kulinari, kuvari i pasionirani ljubitelji ukusnih obroka, na festivalu će moći da pazare i aparate, opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

 

Velika medijska podrška festivalu

Festival je podržalo više od 50 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji.

Detaljnije informacije pogledajte na: www.kuhinjesveta.com.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

5 Comments
  1. Mnogo sitnih proizvodjaca zivi od ovakvih manifestacija jer tako dobijaju redovnu klijentelu, ova godina je bila zaista teska.

    1. Da, baš tako. Radovoli smo se festivalu i okupljanju malih proizvođača, ali prošle godine to nije bilo moguče.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: