Luisa Fonsi i Despasito podigli poluparnost Portorika!

Posle 8 albuma stiže Despasito – svetski hit!

Luis Fonsi je dugo čekao ovu priliku. Bez obzira na školovani glas i duete s poznatim pevačicama, slava je stigla tek nedavno!

Luis Alfonso Rodrigez Lopez-Cepero, rođen je u San Huanu, 1978. godine. Ima dva brata i jednu sestru. Diplomirao je pevanje na „Florida State“ univerzitetu. Prvi album je izdao 1998. godine, a drugi 2 godine kasnije. Snimio je spotove sa Kristinom Agilerom i Britni Spirs. Do sada je izdao 8 albuma, ali ni jedna pesma nije dostigla slavu pesme „Despasito“.

Letnji globalni hit je obradio i kanadski superstar Justin Bieber, zahvaljujući čemu se Fonsi našao i na broju 1 U.S. Billboard Hot 100 američke liste singlova.

 

 

U Beogradu krajem novembra

Portorikanski pevač, tekstopisac i muzički producent, Fonsi već godinama vlada top listama, uključujući Bilbordove „Top Latin“, „Latin Pop“ i „Heatseekers“ liste. U Kombank Areni će nastupiti 24. novembra s hitom  “Despacito” u okviru svoje “Love+Dance” turneje.

Pesma je postala broj jedan u skoro svim zemljama sveta i ubrzo obeležila leto i celu 2017. godinu.

Ulaznice se prodaju na svim mestima CS Eventima, na blagajnama Kombank Arene i Bilet centra Beograda i online na Arene.

 

Najstrimovanija pesama na Internetu!

Pored ogromnog uspeha hita “Despacito“, Luis Fonsi je stekao veliki broj obožavalaca svuda u svetu, posebno tinejdžerki. Njegova pesma postala je najstrimovanija pesma svih vremena s više od 4,6 milijardi emitovanja na svim striming platformama.

Zanimljivo je i da je interesovanje turista za Portoriko poraslo za 45%, otkada se pojavila ova pesma, prenosi list „El Noevo Dia“.

U turističkim agencijama Portorika, kažu da su vodiči po želji stranaca koji su obilazili ovu zemlju, dodavali nove lokacije, upravo one koje se prikazuju u spotu. Čak je i guverner Rikardo Roselo, najavio da se nada da će dug  portorika biti smanjen zahvaljujući ovom hitu.

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: