Mišel Fajfer, lepota koja ne prolazi

Na pragu šezdesetih godina, glumica Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) i dalje izgleda lepo i prirodno kao i u svojim četrdesetim. „Oslobođena“ je potrebe da izgleda mlađe i dileme da li da odoli rekonstruktivnoj hirurgiji.

„Gubitak mladosti pravi haos u glavi svake žene“ ističe Mišel, a posebno glumice koje žive od svog talenta i lepote. No, oko njenih očiju mogu se videti sitne bore, ali ona i dalje može da igra lepu ženu gangstera Roberta de Nira u filmu Lika Besona (The Family 2013).

 

Dugogodišnja karijera na putu ka zvezdama

Mišel Fajfer poznata je po ulogama u: „Lice sa ožiljkom“ (Scareface), „Fantastična braća Bejker“ (The Fabulous Baker Boys, 1989), Tekila Sanrajs (Tequila Sunrise). Ne može se zamisliti druga glumica u filmu „Povratak Betmena“ (Betman Returns, 1992) osim Fajferove, iako uloga nije bila namenjena njoj.

Njen put ka zvezdama trajao je dugo. Njena karijera je stabilna, bez skandala i naslovnice za Plejboj (Playboy). Iako u kasnim pedesetim, Mišel je zauzela mesto najplaćenijih glumica Amerike. Ona je 3 puta nominovana za nagradu Oskar, a 6 puta za Zlatni globus.

 

Titule za mis i za najlepšu glumicu i ženu

Mišel je rođena u Kaliforniji 29. aprila 1958. godine. Planirala je da završi stenografiju, no prve titule za Mis Los Anđelesa i Mis okruga Orindž, odvukli su je u svet slave i zabave. Iako veoma nesigurna u sebe i svoj talenat, dok je studirala i radila u supermarketu, počela je da se prijavljuje na audicije glume.

Magazin Harper’s Bazaar proglasio je Fajverovu jednom od 10 najlepših žena u istoriji filma. Prema magazinu „People“ Mišel se, čak 6 puta našla među 50 najlepših na svetu (1990, 1991, 1992, 1993, 1996, 1999).

 

Dvoje dece i dva braka

Dejvida I. Kelija, televizijskog producenta i svog drugog supruga, upoznala je na kuglanju neposredno pre usvajanja Klaudije Rouz. Iste godine su se venčali i dobili sina Džina Henrija.

Prvi brak sa Piterom Hortonom trajao je 7 godina. Bila je u vezi sa kolegama Džonom Malokovičem, Maklom Kitonom i Fišerom Stivensom.

Na početku karijere upoznala je par koji ju je uvukao u svet sekti i rituala, no brzo se izvukla iz sekte.

 

Zanimljivosti iz života Mišel Fajfer

Mišel je odbila je ulogu u filmu „Niske strasti“ (Basic Instincts, 1992) koji je proslavio Šeron Stoun.

Odbila je i uloge u filmovima:  „Zgodna žena“ (Pretty Woman, 1990), „Telma i Luiz“ (Thelma & Loouise, 1991), „Kad jaganjci utihnu (Silence of the Lambs, 1991). Propustila poznate filmove, a možda i nekog Oskara.

Kada bih mogla da vrati vreme i prihvati ulogu koju je odbila devedesetih, to bi svakako bila uloga u trileru uz Entonija Hopkinsa.

U film „Povratak Betmena“ Mišel Fajfer je uskočila umesto Anet Bening koja je bila trudna.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: