Kako koristiti figaro i imati negovane lokne?

Za loknama i uvijenom kosom uzdišu i žene i muškarci. Zbog toga nije čudo što pripadnice lepšeg pola koriste razne tehnike uvijanja kose kako bi postigle efekat zanosnih talasa. U tome im je bez sumnje, figaro najveći pomoćnik.

Ipak, to može biti i mač sa dve oštrice. Koliko god da je to brz, lak i efikasan način dobijanja željene frizure, kosa se može ozbiljno oštetiti.

Evo šta treba činiti, a šta nije preporučljivo raditi prilikom uvijanja kose.

 

Veličina i način držanja figara i izgled lokne

Najčešća zabluda je da veliki figaro znači i velike lokne.  Ipak, tajna je u tome da dimenzije ovog aparata prilagodite tipu kose i dužini. To znači da ako imate kraću i tanju kosu, treba da koristite manji figaro, ali na većim pramenovima kose. I obratno, ako imate gustu dugu kosu, koristite figaro većih dimenzija i slobodno odvajajte manje pramenove.

Ugao držanja figara je od presudnog značaja za izgled lokni. Ako figaro držite horizontalno sa podom, dobićete krupne bujne lokne i veći volumen kose. Ukoliko ga postavite vertikalno, rezultat će biti frizura sa bolje definisanim, sitnijim i nežnijim loknama.

 

Kada se koristi figaro a kada lak?

Nikako nemojte prislanjati vreo figaro na mokru kosu. Na taj način samo možete oštetiti kosu, jer je ona najosetljivija i najslabija kada je mokra. Sačekajte da se kosa potpuno ohladi, obavezno je isprskajte sredstvom za zaštitu od toplote i tek tad uvijajte.

Lak za kosu nikako ne stavljajte pre uvijanja kose, jer će izgoreti od toplote, pa efekta neće ni biti. Obratite pažnju i na njegovu količinu jer može otežati kosu i pokvariti konačni izgled frizure. Idealno je da malo laka naprskate odmah po uvijanju lokne, koju ćete zatim kratko pridržati na dlanu, dok se ohladi.

 

Temperatura i dužina uvijanja

Jedna od zabluda je da viša temperatura znači bolje definisane i dugotrajenije lokne. U praksi se pokazalo da visoka temperatura isušuje vlas i slabi je. Najefikasnije i najzdravije je da temperaturu figara snizite, dužinu uvijanja skratite, a produžite period stilizovanja.

U suprotnom, možete samo spržiti i oštetiti kosu. Kako se to ne bi desilo, uvijajte svaki pramen maksimalno 8 do 10 sekundi. Potrudite se da svaki bude jednake debljine i da ih vremenski ravnomerno uvijate.

 

Uvijajte pramenove na različite načine

Uvijanjem kose isključivo na jedan način dobićete neprirodnu i dosadnu frizuru. To sigurno nije efekat koji želite da postignete.

Da bi lokne izgledale prirodno, potrebno je da pramenove uvijate na različite načine. Jedan ćete uviti ceo, drugom samo krajeve, treći na spolja, četvrti pramen na unutra.

Uživajte u svom najnovijem kreativnom delu i lepoj frizuri!

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: