Nedelja mode u znaku udruživanja domaćih modnih brendova

Belgrade Fashion Week svečano će biti otvoren revijom srpskih modnih brendova okupljenih oko klastera Facts – AMC – Afrodita Mode Collection, Maruška, Exterra i Ivko woman. Оvo će biti prva zajednička revija članova klastera modne i odevne insutrije. Srbija je jedina zemlja regiona u kojoj modna i odevna industrija sve aktivnije učestvuju u privredi.

Evo šta ljubitelji mode mogu očekivati u ovogodišnjoj nedelji mode u Beogradu.

 

Marame i kolekcija za užurbani gradski život

Ljubiteljima mode predstaviće se AMC – Afrodite Mode Collection. Naziv ove modne revije je “AMC…NOW!” je veliki grad i dinamičan način života. Odevne komade poznatog modnog brenda, posebno zanimljivim čine animal print za hrabre i floralni motivi za romantične žene.

Publika će imati priliku i da vidi reviju brenda Maruška čija se kolekcija sastoji od svilenih marama i ešarpi. Kolekcija je podeljena u tri celine koje predstavljaju razvojni put brenda. Te tri celine su:

  • ručni rad na svili,
  • print na svili i
  • kolekcija sa motivima iz srpske tradicije i umetnosti.

 

Jače boje i neobičen nijanse

Predstavljanje domaćih brendova upotpuniće i modeli brenda Exterra bogatih i živopisnih boja: Ovaj brend će vas iznenaditi neočekivanim nijansama. Kolekcija je zamišljena kao spoj romantičnog  i  urbanog, a sve to je upotpunjeno poznatim Exterra printovima.
Ivko Woman – brend prepoznatljiv po proizvodnji trikotaže, kaputa, jakni, džempera i drugih odevnih predmeta prikazaće veoma bogatu kolekciju živopisnih boja. Posebno je zanimljiva činjenica da se odevni komadi ovog brenda trenutno prodaju u više od 1000 radnji širom sveta.

 

Propratni modni detalji

U okviru Nedelje mode, biće predstavljeni i propratni modni program, modni detalji i izložbe. U zanimljivom prostoru BFW Choice Pop Up Store-a već je otvorena izložba fotografija Moments in time, kao najava Nedelji mode. Izložbu potpisuje Nenad Karlić, pobednika BFW Instashot konkursa s prethodnog Fashion Week-a.

Izložba se može pogledati do kraja manifestacije u Rajićevoj ulici, u šoping centru na II spratu.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: