Nove boje i dizajn za retro kuhinju – 5 ideja za renoviranje!

Ako je došlo vreme za renoviranje kuhinje, evo nekoliko kreativnih i interesantnih ideja za modernu i/ili retro kuhinju. Renoviranje kuhinje zahteva dosta vremena i novca, jer se kuhinje ne renovira često. No, kada se na to odlučite, obično vaš posao i sve što ste promenili ostaje netaknuto, najmanje deset godina. Zbog toga, vam predstoji zamena cevi i instalacija, ate i lupanje pločica. Tada birajte pločice koje možete gledati najmanje deset godina i koje vam neće brzo dosaditi.

Ako ste ljubitelj retro ideja, klasičnih boja, prirodnih materijala, kao i poneke moderne ideje, uz retro stil, pogledajte da li ovi predlozi mogu zadovoljiti vaš ukus i želje.

 

Kao retro kuhinja na selu!

Bez obzira na to gde živite, da li ste na selu ili samo volite taj stil, ova ideja može biti primamljiva za vas. Nije obavezno da imate sve delove kao u katalogu, jer ovo je stil koji vam dozvoljava dosta slobode i improvizacije. Ako nemate vrata ili ne želite da ih stavite, sasvim je dovoljno da pojedine delove zatvorite zavesom ili staklom.

Što više koristite boju drveta i same drvene površine, jer su u ovom stilu dobro došle! Isto važi i za podove.

U ovom slučaju s ne preporučuje šank, već običan sto sa stolicama, u nastavku kuhinjskih delova.

 

Grede umesto šanka?

Ako želite da pregradite kuhinju i trpezariju, a niste oduševljeni klasičnim šankom, umesto pregradnog zida možete koristiti grede, kuhinjski deo, policu za voće i povrćemini bar za čaj i kafu. „Pregradna greda“, osim što pravi vizuelnu barijeru, ona može lepo i da izgleda u prostoru, posebno ako je od drveta i ako se uklapa u ostale delove kuhinje. Drvo se dobro kombinuje s mnogobrojnim materijalima i bojama u prostoru – od crne, svih nijansi plave, crvene, žute…

Pregradno drvo možete iskoristiti za rasvetu, šank, police, itd.

 

Volite li retro pločice?

Ako vam se dopadaju prošla vremena, filmovi iz prethodog veka, pa i način uređenja prostora, verovatno će vam se dopasti i retro kuhinja? Najvažniji utisak u kuhinji ostavljaju sami kuhinjski elementi i naravno, pločice.

Možda su bele pločice prviše obične i jednostavne, posebno danas, kada je dizajn toliko razvijen u svim oblastima i kada imate toliko veliki izbor pločica. Zbog toga vam predlažem kombinaciju pločica nekoliko retro stilova. Možete ih kombinovati ili izabrati dva koja su vam najlepša i koja vam neće dosaditi za dve – tri godine.

Dakle, uz nezaobilazno drvo i drvene elemente, uz retro dizajn pločica možete kombinovati različite delove kuhinjskih elemenata i različite boje.

Na kraju, to može biti samo jedan zid ili samo jedan deo zida. Vizuleno će pojačati ceo utisak i pogled na kuhinju, a neće biti previše napadno ili šareno, s obzirom na prepoznatljive elemente samih pločica.

I naravno, ako potpuno menjate stil kuhinje, samo se zapitajte da li imate sve potrebne elemente za novi dizajn?

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: