Otvoren je 42. „Beogradski fashion week“

 
Doda Komad

Revijama Aleksandra Protića i Dode Komad u Bel Expo centru otvoren je 42. Beogradski fashion week.

Aleksandar Protića, jedan od najistaknutijih domaćih kreatora proslavio je dve decenije uspešnog rada. 
Za svoju kolekciju, Protić je pronašao inspiraciju u skulpturama „Pelagos“ Barbare Hepvort. Dominantni detalji su falte i kaiševi koji daju i određuju formu modela. 
Publika je uživala i u reviji Dode Komad, prošlogodišnje dobitnice nagrade BFW-a za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti. Profesorka Doda Komad predstavila je kolekciju koju čine unikatni odevni predmeti i modni detalji od vune, svile, pamuka i novih materijala.
 

Fashon week i plaže i planine

UGG

Nove kolekcije predstavio je i brend kalifornijskog porekla, UGG, koji je ove sezone prikazao kolekciju inspirisanu plažama, planinama i prepoznatljivom arhitekturom Kalifornije. 

Posebna atrakcija večeri bili su poznati voditelji Zoran Kesić i Una Senić koji su prošetali pistom u ulozi manekena na reviji modnog brenda UGG. 

Reciklaža i dekonstrukcija Sonje Jocić

Sonja Jocić

Beogradska dizajnerka Sonja Jocić, predstavila je inovativan dizajn kroz dekonstrukciju i reciklažu eleminiše otpad tkanine radi boljeg očuvanja životne sredine. Njen minimalističke forme naginju ka avangardi i uličnom odevanju s elegantnim adergraund prizvukom.

 

Moda insiprisana putovanjima

Lily Tailor

Na kraju prvog dana 42. Belgrade Fashion Week-a, održane su revije autorske mode. 

Nova kolekcija brenda Lily Taylor nastala je kao svojevrsni memento na različita putovanja Ljiljane Joksović Mutić, autorke ovog brenda. Kroz kolekciju diskretno provejava boho stil na bluzama i haljinama, a u jedinstvu sa pročišćenom i oštrijom formom kaputa. 

Od 8 do 42!

Marko Glavinić

Mladi dizajner Marko Glavinić predstavio je kolekciju ‘Osam’ koja se bavi tematikom beskonačnosti. Forma kineskog kostima, transponovana je u ovovremensku polusportsku formu, dok su siluete nešto ležernije uz karakteristične naglašene krojeve i detalje.

Priču dopunjuje saradnja sa makedonskim brendom custom made obuće, S.ignature Satje Grabuloskog.
 
Kolekcija Ane Trošić Trajković ove sezone nosi naziv „42“ i inspirisana je romanom „Autostoperski vodič kroz galaksiju“. Kolekcija je „obojena“ atmosferom iz romana i oslanja se na modu 70-tih godina prošlog veka. 
 

Prateće izložbe modnih detalja

Izložba modnih detalja i ovoga puta okupila je najznačajnija dizajnerska imena: Natašu Šarić, Stanislava Sinđelić, Nevenu Slavković, Evicu Milovanov Penezić, Gordanu Perenčević, Ivani Desnicu. Osim dizajnera, na BFW EXHIBITION platformi, predstavili su se i pojedini značajni brendovi kao što su Lilu, Reda Milano, Rish, Tabanica, LaDoLa lu, Iskra.  
 
Kao društveno odgovorna manifestacija, BFW podržava edukativni projekat “Jači od straha” s ciljem da informiše i edukuje javnost o simptomima kancera, ukaže na značaj prevencije, rane dijagnostike i adekvatnog lečenja i pruži podršku obolelima i njihovim porodicama. 
Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: