Pakovanje za kosu sa arganovim uljem i keratinom

Ukoliko se spremate za odomor ili ste se tek vratili i želite brzo da oporavite kosu, prepočujemo vam pakovanje za kosu na bazi arganovog ulja i keratina. Ovo pakovanje za kosu najbrže će oporaviti vašu suvu kosu, vratiti joj mekoću i vlažnost.

Već posle prvog tretmana videćete razliku, a ukoliko se odlučite za još jedan tretman, efekti će biti još bolji. Pakovanje se preporučuje za oporavak kose isušene od morske soli ili oštećene od neadekvatne nege tokom leta. Pored toga, dobro je i za kosu koja se često tretira farbom ili isušuje vrelim vazduhom iz fena.

Zašto pakovanje umesto balzama?

Kozmetika za kosu La Vie Hair

Razlika između balzama i pakovanja je u samom sastavu. Pakovanje deluje jače i intenzivnije na kosu i dlaku, dok je balzam znatno blaži. Dakle, balzam je najbolje koristiti za svakodnevna pranja, posebno kada ste na moru i kada ne možete lako da raščešljate kosu.

Da je ne biste dodatno oštetili i da ne bi pucala od češljanja kada se umrsi, najbolje je odmah posle pranja na kosu naneti balzam i tako je raščešljati.

S druge strane, ukoliko je već jako suva i oštećena, kosu je najbolje oporaviti dobrim pakovanjem koje će joj za kratko vreme vratiti mekoću, vlagu i sjaj.

 

Arganovo ulje hidrira kosu i daje kosi mekoću

 

Kako arganovo ulje ulazi u vlas kose, tako poboljšava njenu elastičnost i podstiče rast kose.  Zbog antioksidantnih svojstava arganovo ulje obnavlja vlasi i smanjuje dodatna oštećenja. Pomaže kosi da se oporavi i vraća joj sjaj. Štiti kosu od štetnih hemikalija i feniranja.

Arganovo ulje se može koristiti za negu kose tokom cele godine. Bogato je omega 3 i omega 9 masnim kiselinama, zbog čega hrani kosu od vrha do korena. Poboljšava čvrstoću kose i sprečava pucanje kose, posebno krajeva.

 

Keratin čuva elastičnost dlake

Keratin je vlaknast protein koji daje snagu i elastičnost strukturi dlake spolja i iznutra. Pruža kosi zaštitu protiv gubitka vlage kose. Vraća kosi prirodnu i zdravu strukturu.

Pored keratina i arganovog ulja, za kosu je dobar i pantenol i još nekoliko ulja. Preporučujem najviše: kokosovo ulje, maslinovo ulje i čičkovo ulje. Sva ova ulja, u dobroj razmeri, mogu brzo oporaviti suvu i oštećenu kosu – ističe Aleksandar Bijelogrlić, poznatiji kao Aleksa La Vie.

Ako se odlučite za pakovanje za kosu s keratinom, najbolje da izbor keratina i pakovanja za kosu prepustite frizeru, preporučuje Aleksa La Vie.

Višegodišnje iskustvo u korišćenju pantenola u negi kose, pokazuje sve više blagodeti pantentonska kiselina (vitamin B5). Pantenol čuva pravilne funkcije kože glave i stimuliše njene regenerativne procese.

Kokosovo ulje uspešno neguje kožu i kosu. Hrani kožu temena, podstiče rast nove kose, hrani i regeneriše kosu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: