Pametne ideje za praktične ljude i male stanove

Pametne ideje za male stanove uvek su dobro došle! Bez obzira na novac koje zarađujete, ponekad je pravljenje dekorativnih, a praktičnih predmeta za stan, više želja da nešto stvorite i uživate nego stvar uštede novca.

Ovo je trenutak da budete kreativni ili da nekom „prekopirate“ ideju, da se pozabavite na nekoliko sati, a potom da trajno uživate u delu svojih ruku!

Treba vam polica, stočić, noćni ormarić, čiviluk – i to sve za 2 dečja džeparca! Može!

Kako iskoristiti stare vešalice za novi čiviluk?

Ukoliko imate nekoliko starih ofingera kojih želite da se rešite ili ako tražite novu ideju za čiviluk koji biste zakačili na zid u pomoćnoj kući ili vikendici, evo pametne ideje! Činjenica je da se i vikendica i pomoćna kuća pune stvarima koje smo već koristili i da za „druge“ kuće ne želimo da trošimo mnogo novca.

Za ovaj čiviluk ne morate ulagati mnogo, naprotiv! Recikliraćete vešalice koje biste inače bacili! Možete ih spojiti na nekoliko načina. Izbor zavisi od broja vešalica koje želite da dobijte. I da li želite da ih koristite za kape i marame ili za kapute? Ako su vam potrebne za jakne i kapute, ređaćete ih u nizu, jednu pored druge. U suprotnom, može i u visinu, pa se „igrajte“ kada kačite stvari!

 

Interesantna dekoracija za štekere za struju

Činjenica je da su kod nas štekeri za struju uglavnom otvoreni i veoma vidljivi. Ponekad bi bilo sigurnije da su zatvoreni ili prikriveni nekim zanimljivim detaljem, posebno ako imate malu decu. Svakako se mogu naći lepa i kreativna rešenja da sakrijete šteker.

Malena, dekorativna vrata otvaraju se po potrebi i uklapaju u ostatak poda ili parketa. Mogu biti baš lep detalj u stanu zar ne?

No, nije uvek izvodljivo napraviti ih, posebno ako se vaši štekeri nalaze na 40 cm od poda!

 

 

Multifinkcionalna gajba!

Sigurno ste do sada videli nekoliko kreativnih i pametnih rešenja koja gajbu za voće i povrće pretvaraju u super-funkcionalnu policu, ormarić, sto… Još jedna odlična i jeftina ideja za stan ili vikendicu! Dodajte joj točkove i ako je previše stara, prefarbajte je ili izlakirajte. Unutra možete staviti knjige, novine, tašnu, a gore voće, čaj, cveće, poslužavnik sa hranom!

Od sada ne bacajte gajbe za voće, nikad se ne zna kada će vam zatrebati kao stočić ili polica!

 

Pametni držač za čaše za vino!

I na kraju, evo odličnog i zaista lepog držača za čaše za vino!

Važno je da imate dobar komad drveta i spretnog stolara. Nije previše komplikovano, no ako nemate potreban alat, prepustite  ovaj posao stolaru. Verovatno vam neće mnogo naplatiti, a možda će vas i častiti Važno je da ploča bude stabilna i da ne bude od iverice ili nekog tanjeg materijala!

Ne štedite, to je mali komad za dobar i lep dekorativni detalj!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: