Pedesete uskoro stižu i hvata vas panika? Ne plašite se jer…

Džulijan Mur ima 57 godina.

Da li vas stižu pedesete, a s njima i strah od bora, starosti, klimaksa, loše kondicije, opuštenog stomaka… Činjenica je da se ovako mogu beskrajno nizati „loše strane godina“, ali ipak, zašto sve mora biti baš tako? Sigurno ste ceo život brinuli o drugima i o tome šta će drugi reći za vas…

Sada je došao trenutak kada, bez griže savesti možete da kažete: „Baš me briga šta drugi misle i očekuju od mene!“ I zaista je tako! Ovo je samo jedna od boljih strana godina u koje ulazite…

 

Pedesete su tu i nema nazad!

Ove godine Monika je napunila 52!

Činjenica da je skoro prošlo pola veka otkad ste se rodili i da nikada više nećete biti mladi kao danas, nosi dva važna zaključka: sada morate biti mudri i odlučni da budete srećni! Pregurali ste pola veka, odgajili decu, upisali ih u školu… Razboleli se, izlečili… Udali se, razveli ili ništa od toga!

Svaka decenija donosi preispitivanja o svemu šta ste uradili, ali sada kao prave mudrice, odlučite da budete pametnije u narednoj deceniji! Prihvatite sve što je bilo, jer nazad ne možete, samo napred!

 

Kako lakše podneti klimaks koji nose pedesete?

Demi Mur je rođena 1962. godine (55)

Činjenica je da naše telo počinje da se menja, a najviše zbog hormona, načina života i ishrane! Ako je menopauza počela u 52-53 godini promene u hormonalnoj produkciji počele su mnogo ranije. Priprema za klimaks nekada potraje i oko 10-15 godina. U četrdesetim se vide prve promene – žene dobijaju veće obline (salo na kukovima i zadjici), grudi postaju veće. Muškarci dobijaju stomak, a kosa počinje da im se proređuje! U pedesetim se sve pojačava, najviše zbog estrogena! Lako se dobijaju kilogrami, a teško skidaju. Metabolizam se usporava.

No, ipak, ne bi trebalo da optužite klimaks za sve! Ako i dalje jedete tešku, masnu i prženu hranu, testa i šećere, kao kada ste imali 25 godina, sigurno ćete imati višak kilograma!

 

Koja je najbolja hormonalna terapija?

Nikol Kidman napunila je 50!

Prirodnu hormonalnu terapiju čini zdravija ishrana, što više ljubavi seksa i kozmetički tretmani! Jednostavno, zar ne?

Birajte što više sirove hrane, tj. hrane koja se lako vari. Izbacite kasne večere, peciva, pite i testa posle 15 časova. Umesto hleba i testa, birajte bezglutenske pahuljice i nećete osetiti naduvenost, niti ćete imati velike podočnjake ujutru zbog lošeg varenja. Od ovsenih pahuljica kosa će vam biti jača, a koža sjajnija. Za ovu ishranu vam treba manje novca, nego za hranu koja se dugo vari i sprema. Važno je da ne jedete hranu koja ubrzava starenje ili namirnice koje loše utiču na hormone i da povećate namirnice koje vas podmlađuju.

Ako više uživate u ljubavi i seksu, imate veće šanse da se klimaks odloži. A ako promenite ishranu i skinete kilograme, želja za seksom će se pojačati.

I na kraju, lepotu treba negovati! Uživajte u masažama, kozmetičkim tretmanima, maskama za lice i telo… Ili bar, dugim šetnjama, plivanju, vožnji biciklom…

 

Mislite na sebe i stvari koje vas čine srećnom!

Šeron Stoun ima 59 godina!

Ako do pedesete niste ostvarili snove i bili srećni, ovo je najbolje vreme da to učinite! U šezdesetim i sedamdesetim će vam to, svakako biti teže, a novca ćete, verovatno imati samo manje, ne više! Zbog toga ne obeshrabrujete sebe i ne tražite izgovore u nedostatku novca, lošoj kondiciji, višku kilograma, drugima koji su vas sprečili ili prevarili…

Izaberite nešto što vas čini srećnim, što vi sami možete da uradite! Postavite sebi ostvarljiv cilj i krenite da ga ostvarujete već danas!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: