Radionice za male kuvare i vitke gurmane

Jedinstveni festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica „Kuhinje sveta“, dva dana će biti mesto gde će moći da uživaju i deca i odrasli. Poznate ličnosti koje će 20. i 21.4.2018. u hotelu Royal Inn u Beogradu, održati i radionice i predavanja, upotpuniće tako priču o spremanju hrane. Ulaz na sva predavanja i radionice je besplatan.

 

Poznati blogeri, glumci, ljubitelji zdravijih stilova života!

Festival će otvoriti Danijela Pantić Conić, glavna urednica magazina „Eva i ja“, autorka knjige recepata zdravije ishrane „I slatkiši i slaniši“, radionicom „Brza, zdrava hrana“. Ako se već, sve oko nas menja i ako želimo da napredujemo, onda birajmo hranu koja nas čini zdravijim, pokretljivijim, energičnijim… Ako želite zdravije da se hranite, ne odlažite to za sutra, jer od sada više nema izgovora – njena je poruka.

 

I sirova hrana i probirljivi režimi ishrane

Istog dana će i dr Maja Volk profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti i poznata veganka održati predavanje o sirovoj hrani. „Isceljujuća svojstva žive hrane“ tema je o kojoj će, iz ličnog iskustva, govoriti Maja. Potpisivaće i svoje tri knjige: „Sirovi život“ i „Kotlići su u paklu“, „Živa hrana za živu decu i živahne roditelje.“

Sledi radionica dr Saše Plećevića, anesteziologa i promotera zdravog načina života, poznatijeg kao Doktor Feelgood, koji će govoriti od zdravoj ishrani i vežbama. Pokazaće vam kako da brzo i jednostavno pripremite zdrave i ukusne obroke, prilagođeno svim starosnim dobima! Na njegovj radionici očekujte kompletnu formulu zdravlja!

 

Indonežanske nudle, argentinski slatkiši i francuski sirevi

Ambasadu Indonezije predstaviće Agus Susetyo, šef kuhinje indonežanskog restorana „Indo food“, u Beogradu. Na radionici „Upoznajte 2 specijaliteta Indonezije“ pokazaće kako se spremaju popularna tradicionalna jela „bala bala“ i „dadar gulung“.

Ova hrana ima luksuzan ukus, iako je to jednostavna domaća „finger food“, varijanta!

 

Zdrave radionice za najmlađe!

Nakon posla, dok vi uživate u festivalu i vaše dete može uživati u radionici koju vode udruženje za promociju i razvoj zdravijih stilova života „Mali kuvari“ i predškolska ustanova „dr Sima Milošević“. Kroz igru će praviti kanapee i ukusne obroke od darova prirode! To će predstavljati poseban užitak, koliko za jelo, toliko i za spretnije prstiće! Ima li boljeg načina da dete zavoli brokoli, kruške, jabuke i da nauči koliko ga ove namirnice čine jakim i zdravim?

 

 U subotu pravimo torte i kanapee

Olivera Rosić, poznata po sirovim gurmanlucima i radionicama zdrave hrane, na radionici će pripremati atraktivne presne torte i koktel zalogaje za posetioce. Ona i Dragimir Kanački pokazaće i ukusne namaze i kombinacije koje se mogu pripremiti od lako dostupnih namirnica. Jedino što je potrebno za ovaj način ishrane je dobra volja da se napravi promena u ishrani – kaže Olivera.

Hrana, energija i zavođenje

Slavna po fantastičnom vokalu i naslovu „Dolazi zima“, Snežana Jandrlić, danas se bavi makrobiotikom i drži predavanja na temu kvalitetnijeg života. Muzika je i dalje deo nje, a ona je sada poznata i po ukusnim makrobiotičkim receptima. U subotu ćete čuti njeno predavanje o hrani i energiji.

Katarina Samardžić autorka emisije na TV Kitchen „Katy the Cook“ autor je i inspirativne radionice „Zavodljiva kuhinja“.  Setite se stare narodne koja kaže da put do muškog srca vodi preko stomaka. Setite se i romantične scene iz filma „Devet i po nedelja“, kada Miki Rurk pored frižidera hrani Kim Besindžer…

 

Gurmanka i Lavić – Mravić za kraj

Maja Petrović, autorka nagrađenog bloga „Vitki Gurman“ i knjige o afrodizijacima, hedonizmu i zdravijoj ishrani „Gurmanske veze“, očekuje vas na radionici „Istina o zdravoj ishrani“. Verovati ili ne u zvanične nutricionističke smernice, današnja istraživanja, kako misliti svojom glavom, dok nas marketinška mašinerija bombarduje svojim porukama? Pored ovih pitanja, Maja će odgovoriti na kraju i na najbitnije pitanje: šta je zdrava ishrana – a odgovor će vas verovatno iznenaditi!

Vrtić i predškolska ustanova „Lavić – Mravić“ vodiće inspirativnu, obrazovnu i zabavnu radionicu za decu do 7 godina, koja podstiče kreativnost i razvija motoričke sposobnosti. U malim grupama, uz stručne vaspitače, deca će učiti i dobro se zabaviti! Ovčice, miševe, delfine, umesto od plastike i gume, praviće od povrća i voća za samo nekoliko minuta!

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: