Skandinavski stil je najbolji za male stanove!

Skandinavski stil je najpogodniji za uređenje garsonjera i malih stanova i već godinama predstavlja jedan od vodećih trendova u uređenju prostora! Praktičan je za dvoje ili porodicu, a opet uz njega stan deluje ušuškano! Dizajneri ga obožavaju jer daje dobra rešenja, posebno za stanove do 50 kvadrata.

Uz skandinavski stil postiže se i sklad i finkcionalnost, a to su dva najvažnija elementa malih stanova!

 

Koliko kvadrata vam zauzimaju plakari?

Da li su vam potrebni veliki plakari? Šta mislite o ideji da ih pretvorite u ugradne plakare? Ponekada ovo funkcionalno rešenje može biti i najbolje za male stanove. S jedna strane možete postaviti hodnik s plakarom, a s druge kuhinju, koja neće biti na samom ulazu u stan.

U slučaju pregrade, plakar se može protezati celom visinom stana, te stan ima i više mesta za odlaganje stvari. Taako je uvek u malim stanovima, uvek nam nedostaje sam još jedn apolica, fioka ili plakar.

Isto tako možete da postavite i bibliteku s jedna strane (okrenutu ka dnevnoj sobi), a ostavu ili kuhinjske elemente s druge strane, (okrenutu ka kuhinji i trpezariji).

 

Trpezarija je glavno mesto u stanu!

Činjenica je da se u trpezariji sve događa i da dosta vremena provodimo u njoj i u dnecnoj sobi! Zbog toga je organizacija prostora u nordijskim zemljama, te i u skandinavskom stilu podređena trpezariji. To je mesto okupljanja porodice i prijatelja i često može biti veće i od dnevnog boravka. Najbolje je kada su te dve prostorije povezane i bez pregrada.

Toplinu celom stilu daju i boje: od boje drveta, sive, svetlih nijansi braon i naravno, bele zbog svetlosti. Ušuškanost se postiže mnogobrojnim elementima od drveta, koji se uvek preporučuju u stanu, jastucima koij stvaraju topliju atmosferu i elementima poput fotelje taburea, lampi!

 

Skandinavski stil prepoznatljiv u celom svetu!

Zbog praktičnosti i lepog dizajna, skandinavski stil je postao popularan u celom svetu. Arhitekte često pribegavaju ovakvom uređenju prostora i ovaj stil kombinuju s drugim stilovima, kakav je na primer vabi-sabi stil.

Pogodan je, naravno i za vikendice, apartmane za izdavanje, pa i hotele.

Takođe, stil je veoma primenljivi i na kupatila i kuhinje.

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: