Slatka strana života Rozaline Butulje!

Da li biste i vi voleli da vaš posao postane vaša slatka strana života i svakodnevica ispunjena mirisom kokosa, čokolade, torti i kolača od najboljih prirodnih sastojaka! Da li biste voleli da živite svoj san i da vam hobi postane posao, a posao postane zadovoljstvo? Rozalina Butulja je pronašla svoju meru posla – preduzetništva i zadovoljstva. Danas njen dan ispunjavaju torte, sirove, veganske koje sprema za porodicu, prijatelje i mnogobrojne mušterije u Beogradu.

Ovo je priča o putu ka uspešnom preduzetništvu, ljubavi prema hrani, prirodi i životu.

 

Izazovi preduzetništva u maloj zemlji na brdovitom Balkanu

Ako o vašem uspehu „sudite na osnovu toga šta treba da date da biste nešto dobili“ kao što je rekao Dalajn Lama, onda se može reći da je Rozalina dala svoje znanje, a zauzvrat dobila zadovoljstvo i radost svojim životom i podršku svojih najbližih.

„U današnjem stresnom civilizacijskom potrošačkom društvu, najvažnija je briga o zdravlju. Narod kaže da zdravlje i vitalnost ulaze na usta. To je postala i moja misija, a viziju posla kreirala sam od omiljenog hobija – ističe Rozalina Butulja.

Energična, vredna, veoma kreativana i radoznala, Rozalina je brzo prihvatala promene i izazove u životu. A imala ih je mnogo – od Rusije, odakle je poreklom, preko Ruminije, gde je rođena i gde je provela detinjstvo, do Srbije gde danas živi s porodicom.

Zapravo, njen život i dalje čine izazovi s kojima se susreće u preduzetnštvu, gradeći svoj brend: Raw torte, kao i u privatnom životu, ulozi supruge i majke u Srbiji.

Evo kako je počelo…

 

Zdravlje kao misija, zdrava ishrana kao vizija

Rozalina Butilja na predstavljanju svojih ukusnih i zdravih poslatica

Na put zdravlja i zdrave ishrane, kojim danas ide, Rozalinu je usmerila porodica, pre svih, njeni roditelji. Oni su se bavili biodinamičkom poljoprivredom i skoro svu hranu proizvodili su sami. S druge strane, melemi njene prabake bili su veoma traženi u Rumuniji. Rozalina je u svom preduzetništvu spojila oba izbora: hranu kao posao i hranu kao zdravlje.

„Slatkiši su nam bile koštice kajsije, prethodno natopljene i miksane s šljivama, što danas u zdravoj ishrani predstavlja i poslasticu i funkcionalnu hranu koja jača imunitet i ubrzava varenje.“

Period komunizma i nestašica u prodavnicama, naterao je njenu porodicu da koristili prirodnu, nezagađenu hranu, lokalnog porekla. Dobru stranu takve ishrane, uvidela je mnogo kasnije, kada je stiglo vreme „izobilja“, pa i loše, industrijske hrane, konzervanasa i veštačkih aroma. To što se nekada koristilo iz nužde, danas, u razvijenom svetu, smatra se luksuzom. U suštini, to je organska hrana.

Sirova veganska torta iz Rozalinine radionice

Slatkiše su takođe, pravili od jabuke, bundeve i drugog voća s raznim semenkama. Spoj voća i semenki sadrži vlakna i zdrava ulja, a kada se svemu doda med, dobije se zdrava i ukusna poslastica. Ovakvi, prirodni slatkiši blagotvorno deluju na organizam, za razliku od industrijskih šećera.

Ako želite da pojačate lekovitost vašeg obroka, možete dodati i sezonsko bilje poput koprive, nane, matičnjaka i drugih lekovitih trava, savetuje Rozalina, koja je danas, postala poznata upravo po zdravim, sirovim tortama.

 

Dobitna kombinacija su sport i zdrava hrana

 

Rozalina i Bojan Butujla sa kćerkom Sarianom

Nijedan Rozalinin proizvod ne izlazi na tržište dok ne prođe najzahtevniju komisiju, a to su članovi njene najuže porodice. „Decu od malena učimo da kombinacijom sporta i zdrave ishrane oplemene svoj život“, kaže nam Rozalina Butulija.

Kao recept za lepu figuru otkriva da je umerena u ishrani, da voli sirovu hranu jer je veoma korisna za zdrav organizam, izbalansiran odnosom masti i mišića.

Rozalina je veoma aktivna u sportu i voli da kombinuje razne fizičke aktivnosti, uključujući i ples koji njenom stavu daju finu gracioznost, a njenim pokretima elegantnu ženstvenu.

Uskoro vam otkrivamo ukusan i neodljiv recept ove mlade dame, a do tada pogledajte Razalinine poslatice na instagram nalogu: „rawtorte_beograd“ i FB stranici „Raw Vegan Torte Beograd“.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: