Šta treba žena da nauči da bi bila srećna?

Svaka žena rođena je s određenim predispozicijama, talentima, vrlinama i manama. Ženska energija i senzualnost, najjače i najbolje se iskazuju kada je žena srećna i zadovoljna. Danas ima mnogo uspešnih žena koje su se ostvarile kao majke, supruge, umetnice, direktorke u raznim firmama, političarke… Ima žena koje zarađuju više od svojih muževa i koje uživaju da spremaju hranu i provode vreme s decom!

Da li se prepoznajete u nekoj od ovih kategorija ili zapravo, žudite da se ostvarite u različitim ulogama? Nekim ženama je lako da budu odlične šefice, ali im senzulanost nije bliska. Druge su preuzele na sebe previše „muških“ poslova zato što su same (i često ne mogu da nađu pravog partnera). Ili su možda zbog previše dominantne „muške polovine“ u sebi same?

Ovaj tekst će vam dati odgovore na mnogobrojna pitanja, a jedno od njih je: „Šta žena treba da zna da bi bila srećna?“

Zašto je važno probuditi žensku energiju?

Lava Nikolić

Koliko često pomislite da vam nešto nedostaje u životu, da možete bolje da živite i da zaslužujete više od onoga što imate. Bez obzira na realnost, sigurno ponekad razmišljate o boljem partneru, drugom poslu ili skupljem automobilu?

„Žene često, sebi zadaju zadatke zbog kojih su u stresu“ – objašnjava nam Lava Nikolić, NLP trener, kouč (couch) i reiki master učitelj. Od žene se očekuje da ispuni određene standarde i uloge kao žena, majka, šefica, prijateljica – dodaje Lava. Zbog tih očekivanja i zahteva, žena često oseća stres i bes kada ne stiže sve da uradi. Znate li šta tada strada – zdravlje i odnosi.

 

Život u strahu i stresu nije dobar!

Činjenica je da nam vam više stresa ruši zdravlje, porodicu, prijateljstvo, mir i harmoniju, a to vam najviše treba. Nemate strpljenja i ne umete da kanališete energiju na prave stvari.

Suština sreće svodi se sasvim jednostavnu stvar – na prirodu žene i svega za šta je ona sazdana. To je ženska energija! Ženska energija, stvara ravnotežu u svim segmentima života i budi senzualnost i ženstvenost. Tada je žena srećna, kao i svi u njenom okruženju. Ženama je važno da neguju tu energiju, jer to je smisao i suština ženskog bića.

 

Kako izbalansirati žensku i mušku energiju u sebi?

Kada naučite da izbalansirate žensku i mušku energiju u svom telu, sve postaje drugačije. No, nekima to nije tako jednsotavno. Zato je Lava kreirala radionicu „Energy Fit žena“ namenjenu ženama koje žele da rade na svom ličnom i duhovnom razvoju i koje žele da probude svoju žensku energiju.

 

 

“Na ovoj radionici primenila sam znanja i decenijsko iskustvo iz NLP-a, tibetanskog reikija, energetskog isceljenja… Više od 450 žena u 3 države i 5 gradova već je pokrenulo jaku energiju stvaranja. Nova sezona radionice “Probudi svoju žensku energiju” kreće 14. juna u Beogradu, a potom i u Nišu. Radujem se svim ženama koje žele da nauče kako da uspostave trajni telesni i emocionalni balans” – zaključuje Lava.

Više o radionici možete saznati na ovom linku: Žena fit

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: