Traže se lampe „s karakterom“

Dizajn lampi prati vodeći trend uređenja enterijera za 2018. godinu. Bilo da su od metala, drveta, betona ili pruća, industrijskog ili vintidž izgleda, najvažnije je da su lampe originalne! One mogu biti krajnje jednostavne, ali svakako zanimljivo dekorisane, često i prilično praktične.

Lampe mogu da izmene svoj izgled zahvaljujući abažurima koji možete menjati, te vam za novu lampu može poslužiti i neka stara uz dobar redizajn.

 

Uz male izmene vaš će dom zasijati novim sjajem

Ako su vam dosadile stare lampe ili ste preuredili dom, pa se baš i ne slažu uz novi enterijer, razmislite o novim abažurima. Tako ćete i doslovce biti u skladu s “vabi-sabi” filozofijom uređenja, koja staro reciklira u novo. Naravno nije zanemarljiva ni ušteda u kućnom budžetu.

Jedan od predloga su pletene lampe, odnosno abažuri od pruća, koje možete da nabavite i na pijaci, a koje postavljate na staro postolje sa sijalicom. Druga ideja može biti kanap koji ćete ubaciti u štirk i postaviti na postojeći kalup.

 

Efektne viseće lampe

Ukoliko uspete da nađete u našim prodavnicama, ukrasite svoj dom efektnim visećim lampama zanimljivih oblika inspirisanih japanskom kaligrafijom i umetnošću karakterističnom za Murano staklo. Instalirajte ih na različitim visinama kako biste postigli dramatičan efekat. Isti posao mogu vam uraditi i sijalice okačene na drvenu gredu, u raznim nivoima.

U 2018. godini jedan od trendova biće takozvana “The Chapo” ili “šešir” lampa, koja, zaista prati ideju lampe “s karakterom”. Ona menja oblik i smer svetlosti u zavisnosti od toga kako je okrenut abažur, to jest šešir.

Dizajn je minimalistički. Na aluminijumsku šipku postavljena je kvadratna baza s LED sijalicom, tako da na nju možete staviti šešir koji dolazi u paketu s lampom. Ili čak i neki svoj? Lampa ima i optički prekidač i usb koji omogućava da je punite preko tableta ili telefona.

 

Uzorci i oblici lampi

Ukoliko želite da vašem domu podarite otmen, upečatljiv i razigran dodatak, birajte lampe s uzorkom. On može da bude geometrijskih šara ili slika iz prirode. Budući da će ove godine hit u dekoraciji biti i nameštaj kružnog oblika, takve će biti i lampe.

Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti, te upotrebljavanjem predmeta i ukrasa tog oblika, u svoju intimnu oazu, unosite novu dimenziju prijatnosti.

 

 Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: