Trendovi u uređenju stana u 2018. godini!

Ako planirate da renovirate stan ili kuću ili kupujete novu nekretninu, saznajte šta vam savetuju dizajneri i arhitekte i koji su novi trendovi u uređenju doma. Boje, kontrasti, materijali za enterijer i zidove, zameniće dosadašnje trendove i još više se približiti prirodi.

Dizajneri predlažu da koristite tople boje i detalje ove godine. Za komadni nameštaj koristie crvenu (umesto ljubičaste i plave) ili tamno zelenu.

Svi tonovi prirode, od zlatnog sunca do zelenih maslina preporučuju se za enterijer kao novi trendovi za 2018. godinu.

No, to nije sve!

 

Život i san u boji lavande!

Divna boja lavande, najzad je dobila „glavnu ulogu“ u enterijeru! Dugo su se dizajneri plašili da je iskoriste! No, ove godine, mladi su pobedeli! Slobodno je koristite za spavaću sobu, enterijere i detalje. Insiprisani ljubavlju, nežnošću i toplinom koju ona nosi, „Pink milenijalsi“ su se izborili za nežno ljubičaste tonove u stanu!

„Boja čavande će u vaš život uneti lepe i nežne tonove kojima će, pritom dati i dubinu“ – ističe Nensi Fajar (Nancy Fire), kreativna direktorka HGTV Home.

 

Veliki kontrasti na zidovima

Zidovi boje čokolade u kontrastu su s veoma belim prozorima i vratima. Da li vam se to dopada?

Vaši zidovi i namaštaj bi trebalo da budu u velikim kontrastima – to je trend za ovu godinu! Ukoliko su vam tamno braon ili siva previše jake, birajte boju zrele masline, jer će i ona obeležiti 2018. godinu. Možda za dečju sobu ili potkrovlje, terasu, lođu, mural na zidu?

Ili izaberite nameštaj boje kafe, čokolade, maslinasto zelene koji će biti u kotrastu s belim zidovima?

Generalno, arhitekte vole bele zidove, ali dizajneri ne!

 

Trendovi i krugovi!

„Ne dirajte moje krugove“ – sećate li se rečenice koju je izgovorio Arhimed kada je dokazivao jednu od svojih teorija? Ove godine, krugove će „braniti“ i dizajneri enterijera! Zaboravite na kocke i ostale geometrijske oblike koje je voleo i Pikaso. Samo krugovi! Gde? Svuda! Na detaljima, poput jastuka i zavesa, lusteru, lampi… ili delovima nameštaja poput stolova i noćnih ormarića.

U svakom slučaju, za porodice s malom decom i dečje sobe, okrugli stolovi i police bolji su izbor, jer je manja mogućnost povrede (krug nema ćoškove).

 

Zlatne česme i drugi detalji

Već smo zaboravili na zlatne česme i slavine, zar ne? Uglavnom koristimo srebrne slavine u kupatilu i kuhinji. „Umesto očekivanog srebrnog čelika, lepo je, ponovo videti zlatne detalje u kupatilu i kuhinji“ – ističe dizajner za enerijere, Dag Vilson (Doug Wilson) za magazin „Kuće lepe“ (House beautiful).

U početku će vam možda delovati čudno ili neobično u odnosu na hladne srebrne slavine. No, ubrzo će vam se dopasti ili ćete se navići na ovu promenu!

 

Priroda je svuda oko nas, pa i u našem domu!

I na kraju, uskladimo se s prirodom, ne samo izborom boja već i materijala koji su održivi i dugo traju. Birajte kamen, drvo, mermer. Ovakve kombinacije, skoro uvek se smatraju dobitnim! Možete ih videti u luksuznim kućama na planini, stanovima u metropolama i vilama na moru!

Prirodne boje i materijali dobro i lepo će se uklopiti i dugo će trajati. Komadne delove nameštaja (fotelje ili sofe) obojte u crveno ili, da ne zaboravimo Lorkinu omiljenu boju kojoj je posvetio i pesmu: „Zeleno, volim te zeleno!“

Divna maslinasta boja među trendovima je za dizajn enterijera u 2018. godini!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: