Trendovi za kosu i veliki povratak devedesetih

Ne morate da budete nezadovoljni da biste promenili frizuru. Makar ne drastično. Trendovi za kosu koji će vladati ove godine pokazuju da se i tu, kao i u modi uopšte, stvari ciklično ponavljaju.

Ima dosta noviteta i retro stvari od kojih će većina biti primenjiva i u svakodnevnom životu. Vraćaju se devedesete u svom punom sjaju kroz šišanje i detalje nakita za kosu.

 

Obojite se u svoju ličnost

Trendovi za kosu su prošle godine bili naklonjeniji prirodnim bojama, poput smeđe. Ova donosi i neke zabavne promene kao što je kosa ofarbana u “toksičnu” boju, iako su se tu i tamo već nosile neke neonske varijante. Ipak, sada će doživeti svoju pravu popularnost, naravno pod uslovom da ste ludo hrabri, naravno mladi i ukoliko volite boju markera, ružičastu i žutu.

Biće popularna i metalik siva varijanta.

 

Crvena je uvek posebna

Kada žele da izađu iz svoje sigurne zone žene sve češće traže jarke boje u okviru prirodnih tonova. To su pre svega boje začina poput cimeta ili aleve paprike, za koje je takođe potrebna doza hrabrosti.

No,one su manje upadljive od onih „otrovnih“ jer se više slažu sa tonovima iz prirode.

Najglamurozniji trend za kosu ove sezone su tonovi zlata, koji će dobro stajati i plavušama, brinetama i crnkama s kosom prošaranom zlatnim i karamel nijansama.

Preživela je i platinastoplava koja ne izlazi iz mode.

„Ove sezone predlažemo prirodnije tonove i nijanse i boje, dok lokne, koje su dugo u modi, izlaze iz trenda za proleće/leto 2018“, istiće Aleksandar Bjelogrlić, iz poznatog salona Aleksa La Vie.

Jedna od top boja prošle godine “rose gold” ove godine stiže u pitomijoj nijansi “caramel rose”, a u pitanju je mešavina hladne ružičaste i tople karamel ko stvoren za žene tamnije kose.

 

Od piksi frizure do kovrdža

Pored nezaobilazne duge kose, u 2018. godini, nosiće se i piksi frizura koja je prepoznatljiv znak Kare Delevinj. Iako veoma jednostavna, ona se može srediti na više načina, u zavisnosti od toga da li imate šiške ili ne. Veoma popularna biće i kovrdžava kosa.

Nežne talase zameniće krupne lokne u kraćim i dužim varijantama. Tu su i sve kombinacije nezaobilaznog boba, jer tako kosa uvek izgleda sređeno, a pristaje svim oblicima lica.

 

Obavezno negujte kosu i koristite spa za kosu!

Pored krema za stilizovanje frizure, koje će vašoj kosi dati dozu glamura, u svečanijim prilikama, nosiće se i repovi, nisko vezani gumicama za kosu od platna u raznim dezenima. Kao i nekada, biće popularne punđe s “banana” šnalama koje su, s gnušanjem odavno proterane iz modnih časopisa.

U novim-starim trendovima za kosu našle su se i klasične pletenice pogodne za svakodnevne i svečanije prilike.

Pogledajte savete za oporavak oštećene kose.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: