Ujedinjeni dizajneri Evrope na devetnaestom Fashion Weekend-u u Skoplju

Dizajneri United Fashion SEE“ Showroom-a izložili su svoje jesen-zima kolecije za 2019/2020 na najvećem modnom događaju u Skoplju. Kao član internacionalne asocijacije koja realizuje projekat “United Fashion”, Fashion weekend upotpunili su brendovi iz sedamnaest evropskih zemalja. Njihove najnovije kreacije prikazane su na promotivnim štandovima na Evropskom Univerzitetu.

Pored zemlje domaćina, na devetnaestom Modnom vikendu, medijski gosti i međunarodni kupci videli su modne radove iz celog sveta. Ovom prilikom predstavili su se dizajneri i brendovi iz Belgije, Nemačke, Portugala, Francuske, Rumunije, Litvanije, Estonije, Grčke, Turske. Od zemalja u okruženju, učestvovale su i: Srbija, Slovenije, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Bugarska.

 

Strani i domaći dizajneri predstavili su svoje kolekcije

 

 

Odeću iz svoje kolekcije na reviji predstavili su dizajneri: Andra Handarić, Arthropoda, Chic Utility, Concepto, Cristina Real, Diana Arno, Dragana Mihajlović, Ece Ozalp, Evgenija Zafirovska, Faulhaber Products. Tu su bili i: Hanfaz, Kokoro, Ksenija Kotev, Lila Style House, Lommer, Marija Kulušić, Marko Feher, Mateyaneira, MLS – Marie Laurence Stevigny, Oh Suzy! Zatim: One Wolf, Red Juliet, Rosica Mrsik, Senem Unal, Tanja Christiani, The Mannequin Collection, Toos Franken i Vesa Gruda.

 

Fashion Weekend Skoplje povezao inostrane i domaće aktere iz sveta mode

 

Glavni cilj projekta „United Fashion SEE“ u Skoplju bio je promovisanje modnih dizajnera iz jugoistočne Europe (SEE) međunarodnim kupcima i predstavnicima medija. Drugi važan cilj je povezivanje dizajnera iz Evropske unije s makedonskim fabrikama. Tom prilikom predstavljeno je tržište Jugoistočne Europe i održane su prezentacije odabranih domaćih proizvođača. Dizajneri su posetili fabrike i održali sastanke s lokalnim proizvođačima.

 

Evropska udruženja za podršku modne industrije

Pored Fashion Weekend-a u Skoplju, evropska udruženja za podršku modne industrije, koja učestvujuju u projektu „United Fashion“, su: MAD Brussels modna i dizajnerska platforma (Belgija), Flanders DC (Belgija), ModaLisboa (Portugalija), Baltic Fashion Federation (Litvanija) , Maison de Mode (Francuska) i Veće mode Nemačka (Nemačka). “United Fashion” podržala je i Evuropska unija programom “Kreativna Europa”.

Na događaju je prikazana izložba „Modna izložba i filmovi“ Ivana Asena 22, nagrađivane platforme za konceptualni dizajn iz Sofije, Bugarska.

Modne revije predstavile su i uzbudljiva lokalna i regionalna imena na modnim pistama, kao i grupne projekte perspektivnih i talentovanih makedonskih studenata.

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: