Ulja koja čine čuda za vašu kosu

crvena, duza, lvh
Foto: www.aleksalavie.com

Tokom leta, od velike vlage, soli i peska, naša kosa se isuši, zbog čega je idelano koristiti prirodnu negu, poput biljnih ulja koja najbrže oporavljaju kosu! Možete ih naći u pakovanjima, šamponima, balzamima, spreju ili ih kupiti kao čisto ulje u apoteci. Važno je da izaberete hladno ceđena ulja, posebno ona koja blagodetno deluju na kosu, tj. koja je oporavljaju i neguju.

Najbojih ulja za negu našeg organizma, kose, lica i tela su: ricinusovo, maslinovo, kokosovo i arganovo.

Pored toga, da biste štitili i negovali kosu, posebno onu češće farbanu ili feniranu, šampon, balzam i pakovanja za kosu trebalo bi da budu napravljena od zdravih sastojaka i da ne sadrže paraben, niti slične hemijske dodatke.

 

Ricinusovo ulje ubrzava rast kose

Nekada veoma korišćeno, a danas skoro zaboravljeno, lekovito ricinusovo ulje poboljšava rast kose i efikasno uklanja perut. Najbolje je utrljavati ga na vrhove i masirati temre, posebno ako vam opada kosa.

Njime možete mazati i trepavice, kako biste pojačali njihov rast i gustinu. Pored toga, ovo ulje je najbolje za čišćenje celog organizma, ukoliko želite da, na kraju leta detoksikujete organizam.

 

Maslinovo ulje štiti i neguje kosu

Maslinovo ulje sadrži vitamine C, D, A, K, belančevine i aminokiseline koje, istovremeno i štite i neguju kosu. Koliko je dobro za naš organizam, toliko je dobro i za kožu i kosu, posebno leti. Možete ga koristiti ako imate veoma suvu kosu, tako što ćete ga uterljavati na vlažnu kosu i ostaviti bar jednu noć.

 

Arganovo ulje je zlato za kosu!

Tekuće zlato”- arganovo ulje bogato je omega 3 i omega 9 masnim kiselinama koje hrane dlaku od vrha do korena, podstiču mikrocirkulaciju, vraćaju mekoću i prirodan sjaj kosi i neguju osetljiv skalp i teme glave. Arganovo ulje je odlično za negu kose tokom cele godine jer štiti kosu od štetnih hemikalija i feniranja.

Svi koji su imali problem s alopecijom, opadanjem kose usled stresa ili hormonskih problema, uz dužu upotrebu agranovog ulja brzo su oporavili kosu. Arganovo ulje treba naneti na mokru kosu i kožu.

Kokosovo ulje

Ovo podstiče rast folikula, regeneriše kosu i sprečava njeno opadanje, “cvetanje” i pucanje krajeva. Ove biljne kombinacije bogate mineralima vitaminima, aminokiselinama i enzimima, idealne su ne samo za oporavak suve i oštećene kose, već i za rast i bujnost kose. Pored toga, kokosovo ulje se preporučuje i za negu skalpa i osetljivog temena. Možete ga mazati čak i bebama po koži ili kosi što govori koliko je efikasno i korsino. Najbolje je birati hladno ceđeno ulje, a nikako rafinisano.

Dobra vest je da su blagotvorna dejstva ovih ulja vidljiva već posle nekoliko tretmana.

 

Ulja u proizvodima na tržištu?

Na tržištu postoji mnoštvo proizvoda koji sadrže raznovrsna ulja.  Naš izbor je kozmetika za kosu Alesa La Vie, jer je reč o proizvodima  koje je stvorio tim frizera i majstora ovog zanata, na osnovu višegodišnjeg rada s mušterijama. Prepoznatljivi šamponi, pakovanja i balzam za kosu sadrže visok procenat ovih ulja (što je neuobičajeno na tržištu) koji veoma brzo i efikasno deluju na oporavak kose i skalp. Većina proizvoda sadrži manju koliičćinu ulja, jer im je tako isplatljivije.

Kozmetika za kosu, www.aleksalavie.com

Pored toga, ovo je najbolji domaći proizvod koji ispunjava sve svetske standarde u proizvodnji kozmetiku za negu kose!

 

Uz dobru ishranu tokom leta, sokove i smutije i namirnice koje ne sadrže šećer, možete postići odličan efekat i oporaviti kosu i kožu za samo nekoliko nedelja!

Zdrava i negovana kosa nikada neće izaći iz mode!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: