Veganska obuća i poznati brendovi

Veganska obuća je sve više tražena u svetu, no ipak je daleko od toga da postane trend. Činjenica je da se broj vegana povećava, no nisu svi vegani iz etičkih razloga, te ima i dosta onih koji su vegani, ali i dalje nose kožnu obuću, tašne, jakne, pa čak i krzno.

Činjenica je da poznati mogu mnogo da učine za promovisanje jedinog ekološkog i održivog načina života u odnosu na neetičku upotrebu životinjske kože ili krzna. Tako je ćerka poznatog muzičara kreirala vegansku obuću.

 

Poznati u veganskoj misiji

Saradnja poznatog proizvođača obuće, svetskog brenda adidas i poznate kreatorke, ćerka Pola Mekartnija, Stele Mekartni (Stella McCartney) i veganke, stvorila je novu liniju obuće za vegane.  Zapravo, to je nova verzija popularnih patika Stan Smith.

Patike su za nijansu, tačnije za zvezdicu izmenjene u odnosu na prethodnu verziju. One su sada na veganskoj beloj „koži“ laserski urezane.

Cela kolekcija je dobila i nove, dugine boje, a predviđena je za narednu sezonu proleće/leto 2020. Isto važi i za pertle koje se mogu birati u cnoj i beloj, kao i u svim duginim bojama.

 

 

Podrška boljem i održivom životu

Ove patike su se početkom decembra već našle u prodaji i cena im je 304 dolara. Kreiranjem održive mode, Stela zapravo, prenosi koncept života u budućnosti. Sve veću brigu za životinje i okruženje pokrenuli su i drugi poznati sportisti, muzičari, glumici, novinari, prelaksom na vegansku ishranu i izbacivanjem garedrobe koja se pravi od životinja. Veganska obuća svakako ima sve veći broj kupaca, ali i dalje ima dosta vegana koji nose kožne patike i cipele.

Takođe, pojedini brendovi koji brinu o kupcima i o okruženju, izabcuju nove proizvode, u skladu s očuvajem suživota s drugim bićima na planeti. Novom proizvodnjom se ne uništava priroda i njeni eko sistemi.

Nadamo se da će ovakav način razmišljanja u bliskoj budućnosti postati pravilo, kao i ova veganska obuća da, a ne izuzetak, kao što je u retkim slučajevima.

 

Pogledajte i ovo:

 

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: