Zemlje u kojima je najlakše dobiti pasoš

Ako želite da promenite mesto života i da se preselite, ovo su zemalje sveta u kojima najlakše možete dobiti papire za život i rad.

Ovo su zemlje u kojima najlakše možete dobiti vizu, papire za permanentni ili stalan boravak. Nema dugih procedura kao za pojedine zemlje Evrope gde se svakodnevno podnosi veliki broj zahteva, a uslovi života su, uglavom dobri. Neke zemlje su veoma bezbedne, dok se za druge to ne bi moglo reći, dok je priroda, skoro svuda neodoljiva.

 

Zemlje u kojima se najlakše možete naseliti

  1. ParagvajParagvaj je zemlja za koju vam treba najmanje dokumentacije da biste se ovde mogli naseliti. Dakle, kriterijumi za podnošenje zahteva za imigrante su niski, te se zahtev lako i odobrava. Kada je odobren, potrebno je da u narednih 35 meseci uplaćujete depozit čija je ukupna vrednost od 4 500 do 5 500 dolara. Posle tog perioda se potrebno je da konkurištete za njihov pasoš i čekate još, najmanje 3 godine zbog sporog birokratskog sistema.

 

Panama2. Panama je odličan izbor ako već živite u Americi i želite da promenite sredinu. Da biste dobili panamsku vizu potrebno je da zarađujete 1000 dolara mesečno, ili ako ste mlađi, onda možete da uložite depozit od 5000 dolara i da dobijete vizu za trenutni boravak. Kada nađete posao možete aplicirati za duži boravak.

Inače, Panama je nezavisna država i veoma bezbedna država, ima divne pejzaže (poput Floride), koristi se dolar kao valuta i govori engleski jezik.

 

3. Nikaragva vam verovatno neće biti primamljiva koliko i neke druge evropske ili američke zemlje? Mnogo je političkih previranja i kriza, ali ova zemlja ima predivnu prirodu i divan položaj. Da biste dobili vizu potrebno je da imate zaradu od najmanje 600 dolara mesečno i da to i dokažete.

 

Zemlje u kojima lako možete dobiti vizu

Kankun, Meksiko
Kankun, Meksiko

4. Meksiko je interesantan koliko i opasan, zar ne? Ako planirate ovde da živite, to možete učiniti i sa FMM vizom koja košta 21 dolar i lako se dobija. Ovu vizu posle 6 meseci možete produžiti, opet i opet i tako u nedogled. Jedini je problem što ovo nije radna viza. Kada nađete posao, trebalo bi da aplicirate za radnu vizu i tada trajnije možete ostati u Meksiku.

 

5. Ekvador je zemlja u koju se možete zaljubiti i obožavati je do kraja života, posebno ako ste vegan ili ljubitelj zdrave ishrane. Voća ima svuda u izobilju, tu su divne plaže, planine, skoro netaknuta ostrva…

Da biste ovde mogli da živite potrebno je da vam prihodi budu 800 dolara mesečno i da to dokažete da će to tako i biti ugovorom.

Ostale zemlje, uključujući i neke evropske, u kojima lako možete da se naselite, posebno ako ste iz zemalja bivše Jugoslavije, pogledajte na linku: Imigrationdo

 

Pogledajte i ovo:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: