Znate li koje boje smiruju? Pogledajte 10 najboljih predloga!

Želite da menjate navike, život i okruženje, jer je previše stresa oko vas, a izabrali ste ljubičastu (ne slučajno) za vaš zid, ne znajući koje boje vas čine razdražljivim, a koje boje smiruju! Ako sami shvatate da vam je potreban mir i želite da se opustite kada uđete u svoj dom, onda je važno da izaberete i prave boje za sobu za odmor. Neke boje nas čine radražljivim, nervoznim, a druge jednostavno smiruju!

Pogledajte šta je naša preporuka za boje koje smiruju, na osnovu istraživanja koje je uradio portal House Beautiful.

 

Plava, plava i još plave!

Baš tako, kada pogledate spisak os 10 boja shvatićete da razne nijanse plave dominiraju na njemu! Njaviše mesta od 1 do 10 zauzima kraljica opuštanja – plava! Da li vas to podseća na plavo more i plavo nebo? Na beskonačnost, slobodu?

Krenimo najpre od plavo-zelene. Smiruje i čini da se lakše opustite!

Druga je tamno plava – kao dubina mora.

I na kraju boja lavande, koja je u osnovi dobijena mešanjem plave i crvene! Možda nije pogodna za sve zidove, već kao detalj. Ili još bolje, dobar izbor za komadni nameštaj, kuptalo, terasu…

 

Nije braon, a nije ni siva, već je…

Ni braon, ni siva, već nešto između (mauve). Eleganta, prijatna za oči i smirujuće za nerve! Zašto je volimo u stanu? Jednostavno nam prija i čini čuda za nervozne duše! Ako ne verujete, probajte i sami i unestite je u svoj dom!

Zatim, siva koja ima odličnu vibraciju i dobra je za zavese, podove, nameštaj i zidove!

Kažu da i boja korala ima istu moć da smiruje. To, dakle nije ni roze, niti jarko crvena, već nešto između.

I na kraju ti je i još jedna boja koja najviše liči na boju preplanule kože ili boju drveta, možda zrele kajsije samo znatno u blažu!

 

Pogledajte i ovo:

Danijela Pantić Conić

Danijela Pantić Conić, magistarka teorije komunikacija i medija, autorka i voditeljka emisije "Vege izazov sa Danijelom" na TV Kitchen. Urednica magazina "Eva i ja" i kreativna direktorka međunarodnog festivala "Kuhinje sveta" i knjige zdravijih recepata: "I brza i zdrava hrana" (Kreativna industrija, 2018). Voditeljka, novinarka i urednica na RTS ("Srbija Danas", "Ovo je Srbija", "Premijera", "TV Slagalica") i TV Prva ("Tačno 1") i autorka knjige "Probaj me, prodaj me: mediji i potrošačko društvo (Čigija štampa, 2009) i mnogobrojnih naučnih radova o komunikaciji, medijma i reklami.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Saznajte prvi vesti, recepte, novosti i događaje

Na koju email adresu želite da vam šaljemo obaveštenja o novim tekstovima na sajtu

Pratite nas na društvenim mrežama: